Aperitif:
Vår egen "Hivert" er blodrød, frisk og leskende og serveres med hele solbær.
Drikken nytes ute på tunet på godværsdager. Er det ruskevær fyrer vi opp i årestua og serverer den rundt den åpne varmen fra åren. Skulle det passe så serverer vi gjerne en god historie til.
Kr. 85,-

Champagne:
Hvitvin:
Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraef Riesling Classic 2003
Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraef er en av de aller beste produsentene i Mosel med vinmarker i og rundt den lille, sjarmerende vinbyen Bernkastel. Familien Thanisch har vært involvert i vinproduksjon i mer enn 350 år. På slutten av 1800-tallet ervervet de vinmarken ”Bernkastel Doctor”. Dette er en vinmark med en klassisk myte knyttet til navnet Doctor, men det er ingen myte at vinmarken er tysklands beste! Dr. H Thanisch, Erben Mûller-Burggraef er fremdeles i familiens eie. Classic er en av de nye klassifiseringene i Tyskland der vinen bl.a. skal være typeriktig for regionen og ha en regulert balanse mellom syre og sukker, og alkoholnivået skal være på minst 12%.
Kr. 295,-

Vionta Albarinjo
Vionta Albarinjo er en Do Rias-Baixas vin som er laget med 100% av druen Albarino. Dette er en drue som gir spansk vin bra syre, friskhet og spenst. Vinen nytes derfor gjerne til forskjellige matretter av for eksempel sjømat, friske salater, kylling eller en lettere lunch.
Aromatisk flott nese, innslag av lime og sitrus, god fylde i munnen med en flott syrestruktur.
Kr. 335,-

WILLIAM FÈVRE Chablis Champs Royaux 2003
Chablis blir regnet som en del av Burgund, men der den ligger som en ensom oase 160 kilometer nord for Beaune vil nok produsentene foretrekke at Chablis vurderes som en egen region. Chablis er en både komplisert, men samtidig enkel region å forholde seg til – det produseres kun hvit vin og den er utelukkende produsert på Chardonnay.
Fèvre Chablis Champs Royaux kommer fra vinmarker som ligger rett ved Premier Cru vinmarkene. Alderen på vinstokkene i disse markene er mellom 10 og 40 år. Det er selvfølgelig 100% Chardonnay, druene er håndplukket og sortert før pressing. William Fèvre eier 23,5 ha av Chablis-vinmarkene. Dette er en ren, fruktdrevet Chablis med karakter fra regionens mineralske jordsmonn. Ett topp valg til retter av fisk.
Kr. 425,-

Sancerre Grande Reserve 2003
I hjertet av Sancerre-regionen ligger landsbyen Chavignol. Den er godt kjent for sin hvite geitost – ”le Crottin de Chavignol”, men frem for alt er den kjent for sine viner. I denne landsbyen med ikke mer enn snaut 100 innbyggere produserer ”Domaine Henri Bourgeois” sine rene, mineralske viner. ”Domaine Henri Bourgeois” har dype røtter i regionen og har alltid vært i familiens eie.
 Sancerre Grande Reserve er 100% Sauvignon Blanc med det beste både fra Sancerre og Sauvignon Blanc. Vinen er så strikt, ren og velkomponert at det er vanskelig å tenke seg noe måltid av fisk og sjømat som ikke blir bedre med følge av denne vinen. Etter å ha vært på det norske markedet i en årrekke har Grande Reserve ikke bare blitt synonymt med Sancerre, men også satt standarden som alle andre blir målt i forhold til.
Kr. 415,-

Rødvin:
Riscal 1860 Tempranillo 2001
Viño de la Tierra de Castilla y Leon
Marques de Riscal er et av de aller eldste spanske vinhusene med røtter tilbake til 1860. Riscal er også et av de få gjenværende husene som er familieeide. Dette er selvfølgelig en stor fordel når beslutninger skal fattes og strategi planlegges. Riscal forbindes selvfølgelig mest med Rioja der de i mange år har vært sett på som ”kvalitetspionerer”
Riscal 1869 fra Castilla y Leon, er Riscals første rødvinsprosjekt utenfor Rioja. De har riktignok ikke beveget seg langt utenfor sitt opprinnelige kjerneområde, men noe lenger vest har de da flyttet seg. Vinen er 100% Tempranillo fra utvalgte vinmarker i Duero regionen. Den har fått 5 måneders lagring på fat av amerikansk eik.Det er en fruktig vin med undertoner av roser og bittermandel. I munnen er den bløt med god frukt og behagelig tanniner.
Kr. 325,-


Libera Barbera d’Asti 2003
Bava produserer vin fra de beste DOC’ene og DOCG’ene i Piemonte, men det er udiskutabelt Barbera som står familien nærmest.
”Libera” som betyr ”fri” på italiensk er ikke begrenset av restriksjoner eller foutintatte meninger. Hun ble skapt for å bli verdsatt for hvem hun er uten å måtte gi slipp på sin egenart!!
Libera er 100% Barbera, håndplukket fra vinmarker i Agliano Terme. Det er forholdsvis unge vinstokker som benyttes. Etter gjæring og stabilisering har hun 12 måneder på eik. Hun er rik med innslag av paprika, modne plommer, kirsebær og vanilje.
Det bør ikke være begrensninger på hvordan hun nytes - like gjerne alene som sammen med det meste av pasta, kjøtt, fugl og noe fisk.
Kr. 345,-

Chateau Preuillac
Bordeaux er en blanding av verdens mest myteomspunnete, og dyreste viner og sjarmerende, lettdrikkelige hverdagsviner. Dette er det ikke bare konsumentene som føler, men også produsenter andre steder i verden. Med få unntak finnes det knapt noen vinmark i verden som ikke helt eller delvis er beplantet med druer som har sitt utgangspunkt i Bordeaux. Variasjonen i vinene fra Bordeaux gjør at utsagn som at ”jeg liker/liker ikke Bordeaux” bør revideres. Det er Médoc som ga regionen dens rykte og for mange er det fremdeles Médoc som gir de beste vinene.
Ch. Preuillac er på 30 hektar som er beplantet med 54% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot og 2% Cabernet Franc. Disse er i gjennomsnitt 25 år gamle. Halvparten av vinen får 18 måneder i nye eikefat, mens den andre halvparten blir modnet i fat som er 1 eller 2 år gamle. Dette er en vin som er både rustikk og feminin på samme tid. Den er rik på fruktaromaer med hint av lær og eik samt tanniner som er i ferd med å bli bløte. En anvendelig vin til raffinerte etter av rødt kjøtt og vilt og ost.
Kr. 445,-

Allegrini Amarone Classico 1999
Allegrini er en kvalitetssøyle i regionen. Her er hver enkelt vin et resultat av en nøye gjennomtenkt filosofi der det eneste som teller er kvalitet.
Amarone er en vin som er produsert av tørkede druer. Basisen for vinen er de klassiske Valpolicella druene; 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella og 5% Molinara. Disse tørkes gjennom høsten og vinteren fram til februar. Allegrini ønsker å produsere Amarone som kan modnes og utvikles seg lenge etter at vinen er tappet på flaske. Gjæringen starter på tanker av rustfritt stål, men blir avsluttet på små fat av fransk eik. Den avsluttende delen av gjæringen i fransk eik og den balansen som oppnåes mellom tanninene fra eiken og tanninene fra druene er med på å gi Allegrinis Amarone den karakteren som skiller den ut fra en vanlig Amarone. Kraftig, rik og med en flott og lang avslutning. Nytes til kraftige viltretter med en god saus.
Kr. 790,-

Rosévin:

Kr. 315,-

Dessertvin:
Giovanni Allegrini Recioto della Valpolicella Classico 2000
Recioto er en av de eldste vintradisjonene i Valpolicella, og det er noe så uvanlig som en søt rødvin.  
I likhet med de druene som brukes til å produsere en Amarone blir også druene som brukes til Recioto tørket fra de er høstet til Februar. Dette gjøres for å konsentrere aromastoffene uten på noen måte å ødelegge den delikate søte smaken på den endelige vinen. Det brukes naturlig gjær og kun nye fat av fransk eik for å sørge for at vinen ikke blir utsatt for bakterieangrep under gjæringen. Pressingen og maserasjonen foregår på samme måte som for en Amarone, mens gjæringen foregår saktere og er en mer gradvis prosess.
Å smake en Giovanni Allegrini Recioto er like mye en utfordring som det er å få en ukjent smaks symfoni i munnen. I munnen er den ren med en betagende sødme med assosiasjoner til tørket frukt, silkemyke tanniner og en meget lang ettersmak. Dette er det perfekte valg til sjokolade- eller nøttebaserte desserter. Fabelaktig!
Kr. 75,- pr. glass (4.cl)

Vi velger    til kaffen
HENNESSY PRIVILÉGE VSOP
Hennessy VSOP består av mer enn 60 eaux-de-vie fra Cognac-regionens 4 premier crus. Delikate, lette eiketoner og litt pepperaktig i nesen. Hint av nellik og kanel. Smaken er harmonisk og lett, med en undertone av honning og en anelse lakris. Hennessy VSOP er en ypperlig avec.
Kr. 88,- pr. glass

HENNESSY XO
Den originale XO! Hennessy XO består av over 100 eaux-de-vin, noen over 100 år gamle. Velutviklet, velstrukturert og generøs i duften. Preg av krydder, eik, moden frukt, gammelt lær og delikate blomster. Velbalansert i ganen med sterke pepper- og nøtteaktige smakselementer, som vitner om den lange modningen. Smaken er kompleks og vedvarende. Nyt den som en avec.
Kr. 155,- pr. glass